Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Υπάρχει "ζωή" στον Αρη... και στον ΠΑΟΚ!

"Όπλο" η έδρα!
   Πείτε με "παράνομο", πείτε με "άπιστο", πείτε με όπως θέλετε, αλλά εγώ νομίζω πως πρέπει να ενημερωνόμαστε τουλάχιστον για τα σημαντικότερα γεγονότα και μάλιστα για έναν χώρο που δεν μας φταίει σε τίποτα.. Τουλάχιστον σε πρώτο πλάνο.
   Αναφέρομαι στον χώρο του ποδοσφαίρου, ο οποίος μαστίζεται από ένα κάρο προβλήματα και πρέπει να του "φορτώνουμε" κι από πάνω, διάφορα άλλα, που στο κάτω κάτω δεν αφορούν καθόλου τον τομέα των αθλητικών.
   Έτσι λοιπόν, θα γίνω πιο συγκεκριμένος και σας εξηγώ αμέσως, τί ακριβώς εννοώ. Χθες και προχθές, η Ελλάδα γενικότερα και η Θεσσαλονίκη ειδικότερα, πανηγύρισαν τις νίκες-πρόκριση στον επόμενο γύρο του Europa League, απέναντι σε Ντιναμό Ζάγκρεμπ και Ρόζενμποργκ. Ο "δικέφαλος" επικράτησε της κροατικής ομάδας με 0-1 και οι "κίτρινοι", των Νορβηγών, με 2-0! Σήμερα λοιπόν, οι άνθρωποι των δύο συλλόγων είχαν κάθε λόγο να ξυπνήσουν αγχωμένοι, αφού το μεσημέρι θα μάθαιναν τους επόμενους αντιπάλους τους. Όπως κι έγινε. Ο ΠΑΟΚ λοιπόν κληρώθηκε με την ρωσική ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ενώ ο Άρης θα τεθεί αντιμέτωπος με την αγγλική Μάντσεστερ Σίτι.
   Το πρώτο παιχνίδι της ομάδας του Ραούλ Κούπερ, θα λάβει χώρα στο "Κλεάνθης Βικελίδης" (15/02/11), ενώ ο επαναληπτικός θα πραγματοποιηθεί στις 24/02/11, στο γήπεδο του βρετανικού συλλόγου. Οι "πολίτες" προέρχονται από ένα δυνατό πρωτάθλημα -ίσως και το καλύτερο στην υφήλιο-, διαθέτοντας στο ρόστερ τους ποδοσφαιριστές εγνωσμένης αξίας, ωστόσο, η ομάδα της Θεσσαλονίκης μπορεί να εκμεταλλευτεί τον παράγοντα έδρα και μέσα στο "καμίνι", μπορεί να πετύχει το αποτέλεσμα που θα του δώσει και το εισιτήριο για την επόμενη φάση του θεσμού. Και στη συνέχεια, ταξιδεύει στο Μάντσεστερ παρατάσσοντας έναν τερματοφύλακα και... δέκα αμυντικούς, με σκοπό να κρατήσει το υπέρ του σκορ! Κι αν το όνειρο βγει αληθινό, τότε επόμενο εμπόδιο θα αποτελέσει μία εκ των Μπεσίκτας/Δυναμό Κιέβου.
   Από τη μεριά του ΠΑΟΚ, δεν διαφέρουν κατά πολύ, ίσως είναι και κάπως καλύτερα-ευνοϊκότερα. Έχοντας κι εκείνος τον πρώτο αγώνα μέσα στην "καυτή" Τούμπα, τότε τα πράγματα μπορεί και να εξελιχθούν έτσι όπως τα... ονειρεύονται οι άνθρωποί του. Υποδεχόμενος την ΤΣΣΚΑ στη συμπρωτεύουσα (17/02/11), παρουσιάζοντας έναν πολύ σοβαρό αγωνιστικό εαυτό και μία αξιοζήλευτη εικόνα, τότε μπορεί να πετάξει για Μόσχα (22/02/11) με ένα βάρος λιγότερο και γιατί όχι, χωρίς ιδιαίτερο άγχος. Και στη συνέχεια, τα όνειρα συνεχίζονται, με αντίστοιχο σενάριο -άντε κάπως δυσκολότερο-, απέναντι σε Σεβίλλη ή Πόρτο.
   Πάντως, μετά τα διαπιστευτήρια και των δύο ομάδων οι οποίες έδειξαν ότι μπορούν να κοντράρουν οποιοδήποτε αντίπαλο, μένει να αποδείξουν πως αυτό που φαντάζει απίθανο, δεν είναι και ακατόρθωτο...!

Για τυχόν απορίες, τα ζευγάρια στη φάση των "32" είναι τα εξής:

Νάπολι - Βιγιαρεάλ

Ρέιντζερς – Σπόρτινγκ Λισσαβόνας

Σπάρτα Πράγας - Λίβερπουλ

Άντερλεχτ - Άγιαξ

Λεχ Πόζναν - Μπράγκα

Μπεσίκτας – Δυναμό Κιέβου

Βασιλεία – Σπαρτάκ Μόσχας

Γιουνγκ Μπόις - Ζενίτ

Άρης – Μάντσεστερ Σίτι

ΠΑΟΚ – ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Σεβίλλη - Πόρτο

Ρουμπίν Καζάν - Τβέντε

Λιλ - Αϊντχόφεν

Μπενφίκα - Στουτγάρδη

Μπάτε Μπορίσοφ – Παρί Σεν Ζερμέν

Μέταλιστ - Λεβερκούζεν

Και η φάση των «16»:

Μπενφίκα/Στουτγάρδη - Μπάτε Μπορίσοφ/Παρί Σεν Ζερμέν

Μπεσίκτας/Δυναμό Κιέβου – Άρης/Μάντσεστερ Σίτι

Ρούμπιν Καζάν/Τβέντε - Γιουνγκ Μπόις/Ζενίτ

ΠΑΟΚ/ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Σεβίλλη/Πόρτο

Λιλ/Αϊντχόφεν – Ρέιντζερς/Σπόρτινγκ Λισσαβόνας

Μέταλιστ/Λεβερκούζεν – Νάπολι/Βιγιαρεάλ

Άντερλεχτ/Άγιαξ – Βασιλεία/Σπαρτάκ Μόσχας

Σπάρτα Πράγας/Λίβερπουλ - Λεχ Πόζναν/Μπράγκα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου