Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

"Μανιάτικο", αν τον χάσει...

Κάτοικος Πειραιά;
   Υπάρχουν φορές, που ακούς πάρα πολλά λόγια, χωρίς όμως να γίνεται και η αντίστοιχη πράξη. Κάποιοι, τάζουν λαγούς και πετραχίλια, ωστόσο, το όλο θέμα αποτελεί μία τεράστια αερολογία. Έτσι απλά, για να γίνεται λόγος και να έχουν να ασχολούνται οι πολλοί, μέχρι να βγει κάτι στη φόρα, που θα προσπαθεί να δικαιολογεί τα αδικαιολόγητα. Μέχρι να πει κάποιος, πως δεν ήταν δυνατό να γίνει, πως στου κουφού την πόρτα, πρέπει να χτυπάς...!
   Ανάλογη περίπτωση, και μία από τις πολλές -ελέω της χρονικής στιγμής, ή καλύτερα, της χρονικής περιόδου στην οποία βρισκόμαστε-, η οποία μπαίνει κι αυτή στη σειρά, με ορισμένους όμως, να προσπαθούν να την κάνουν "ξεχωριστή". Υποστηρίζοντας ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον, το οποίο μάλιστα μετουσιώνεται και σε επίσημη "κρούση", θέλουν να παρουσιάσουν τη δεδομένη κατάσταση, ως το νούμερο ένα φλέγον ζήτημα, που από ώρα σε ώρα, θα σκάσει σαν βόμβα, στον χώρο του ποδοσφαίρου.
   Νομίζω, πως η τελευταία λέξη, αποτελεί ένα από τα σημεία-κλειδιά, από τα οποία σιγά σιγά προδίδεται η διάθεση και γίνεται αντιληπτός ο παραπάνω πρόλογος. Ναι, άλλο ένα θέμα ποδοσφαιρικού περιεχομένου (υπόσχομαι πως δεν θα είναι μονοτονικό το ύφος στις επόμενες αναρτήσεις, υπάρχουν και άλλα θέματα προς διατύπωση!)...
   Το τελευταίο διάστημα, όλες οι μορφές του Τύπου ασχολούνται με το θέμα απόκτησης του Γιάννη Μανιάτη από τον Ολυμπιακό και η οποία βρίσκεται ένα βήμα πριν την αίσια έκβασή της, με τον αμυντικό του Πανιωνίου να αποτελεί παίκτη των Ερυθρόλευκων, από τον Ιανουάριο ή το αργότερο τον ερχόμενο Ιούνιο. Ρεπορτάζ επί ρεπορτάζ, δημοσιεύματα επί δημοσιευμάτων, κάνουν λόγο για επικείμενη μετακόμιση του 24χρονου από τη Νέα Σμύρνη στον Πειραιά. Με λίγα λόγια, το θέμα θα πρέπει να θεωρείται λήξαν, μόνο και μόνο για τον χρόνο αλλά και για το μελάνι που έχει χαθεί για τη συγκεκριμένη μεταγραφή. Οι φίλαθλοι των Πειραιωτών θα πρέπει να αναπληρώσουν τις χαμένες ώρες ύπνου και τα γεύματα που στερήθηκαν, αφού από την αγωνία τους, παραμένουν άυπνοι και νηστικοί.
   Όπως άλλωστε συνέβη και σε προηγούμενες περιπτώσεις, όταν ονόματα ποδοσφαιριστών, γινόντουσαν "καραμέλα" στο στόμα των δημοσιογράφων, σχετικά με τη μετακίνησή τους στο... στρατόπεδο του Φαλήρου. Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, Νίκος Σπυρόπουλος, Παναγιώτης Λαγός, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Βασίλης Τοροσίδης, είναι μερικοί από εκείνους που φιγουράριζαν στην ερυθρόλευκη μεταγραφική λίστα και οι οποίοι πρόβαραν την κόκκινη φανέλα, πριν καν κατατεθεί κάποια επίσημη πρόταση, από φαληρικής μεριάς. Βέβαια, δεν γίνεται να μην αναφερθεί το γεγονός πως οι δύο τελευταίοι, υπέγραψαν με τον Ολυμπιακό και φόρεσαν όντως την εμφάνιση με τον Δαφνοστεφανωμένο στο στήθος.
   Για τις τρεις πρώτες περιπτώσεις πάντως, το χαρτί και το μελάνι ξοδεύτηκε χωρίς κανένα ιδιαίτερο λόγο, αφού οι δύο πρώτοι αποτελούν παίκτες του Παναθηναϊκού, ενώ ο τρίτος κατά σειρά, ανήκει στην ΑΕΚ. Γι αυτά τα ονόματα, ίσως να έγιναν κάποιες επαφές για την απόκτησή τους, ίσως όμως και όχι. Εκεί, οι Ερυθρόλευκοι βγήκαν... χαμένοι, αφού τα πράγματα δεν ήρθαν έτσι όπως τα περίμενε ο φίλαθλος κόσμος της ομάδας, με τον κλήρο όμως να πέφτει στα ΜΜΕ, που παραπληροφορούσαν τους... ανυποψίαστους οπαδούς. "Στοιχήματα", που μπορεί να μην... απείλησαν με την πάροδο του χρόνου, ωστόσο όμως, πλήγωσαν το ηθικό των φίλων του συλλόγου. Αφού άλλα άκουγαν και διάβαζαν και άλλα έγιναν.
   Τώρα, εν έτη 2010 και οσονούπω 2011, έρχεται να συμπληρωθεί το όνομα του Μανιάτη σε αυτή τη λίστα, με τις αποδείξεις όμως να μην έχουν έρθει ακόμα -που μακάρι να δικαιώσουν την Ερυθρόλευκη ΠΑΕ, τον... Τάκη Λεμονή και τον... Κώστα Μήτρογλου-, αλλά σε περίπτωση που εξελιχθεί σε ανάλογη υπόθεση, τότε οι "γαύροι", δεν θα συγχωρέσουν τα αθλητικά Μέσα, αλλά πολύ περισσότερο, θα το κρατήσουν... μανιάτικο στη διοίκηση της αγαπημένης τους ομάδας, η οποία παρά τις διαφαινόμενες προσπάθειες για την απόκτηση του παίκτη, θα έχει γνωρίσει άλλη μία ήττα από τους αιώνιους αντιπάλους... Και δεν θα πρέπει να θεωρείται μόνο ο Παναθηναϊκός ως βασικός ανταγωνιστής, αφού και η ΑΕΚ καραδοκεί, έχοντας μάλιστα ως τρανό παράδειγμα, την περίπτωση του Νάτσο Σκόκο... Αλλη μία -ίσως- χαμένη υπόθεση για το Λιμάνι... και τον κόσμο του ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου