Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Η... δύναμη της "επένδυσης"

Μία εκδοχή...
   Βλέπω, ακούω, σκέφτομαι και αναρωτιέμαι... Ρήματα που εκφράζουν πλήρως έναν άκρως "υγιή" άνθρωπο, κατά την παρουσία του στην καθημερινότητα και την παραμονή του στην πραγματικότητα. Ένας άνθρωπος που έχει απόλυτη επίγνωση επί των τρεχόντων θεμάτων και ο οποίος έχει σχηματίσει μία άποψη γύρω από αυτά. Μία δική του γνώμη, βασισμένη σε πολιτικά, αθλητικά, οικονομικά, καλλιτεχνικά κοκ ζητήματα, που προκύπτουν/δημιουργούνται κατά την επικαιρότητα...
   Η αλήθεια είναι πως τα ερεθίσματα μόνο ως ελάχιστα δεν χαρακτηρίζονται. Το ίδιο και οι αφορμές. Στην προκειμένη περίπτωση πάντως, τη δική μου, οι... σταγόνες είναι πολλές και διάφορες, αυτή όμως που κάνει το ποτήρι να ξεχειλίσει, είναι ένα... κάδρο!
   Στο πρόσφατα ανακαινισμένο δωμάτιό μου, κρέμασα στον τοίχο πάνω από το κρεβάτι, ένα κάδρο, στο οποίο απεικονίζεται ένα κόκκινο λεωφορείο της γραμμής, με φόντο την... γκρίζα καθημερινότητα του Γουεστμίνστερ (Westminster), περιοχή ευρισκόμενη στο κεντρικό Λονδίνο. Το έργο αποτελείται από μία μάζα ανθρώπων, που προχωρούν κατά μήκος και πλάτος του πεζοδρομίου, ενώ στα αριστερά της εικόνας επικρατεί κυκλοφοριακή συμφόρηση. Επίκεντρο αποτελεί το κλασικό βρετανικό λεωφορείο, όντας το μόνο στην πραγματική του απόχρωση.
   Βέβαια, ίσως ορισμένοι να έχουν ως απορία την αντιστοιχία του τίτλου με την περιγραφή της εικόνας, αλλά κάπως έτσι σκέφτηκα να παρομοιάσω τη σημερινή "πηγή έμπνευσης"...
   Πάνε τώρα εφτά μήνες που ασχολούμαι ενεργά με τη διαδικτυακή ειδησεογραφία, ενώ παράλληλα οι σκέψεις και οι... βλέψεις, δεν σταματούν εκεί. Λόγω του ότι δεν είναι κάτι "καθαρά δικό μου", το μέσο το οποίο μου δίνει τη δυνατότητα να το στηρίζω!, συσκέπτομαι με τον εαυτό μου, για μία προσωπική δραστηριότητα. Επειδή αρχική επιδίωξη αποτελεί η επιθυμία για ραδιόφωνο, στόχος είναι το "στήσιμο" ενός ανάλογου ιντερνετικού σταθμού. Μέσω αυτού, θα παρέχεται η δυνατότητα για επικοινωνία με τρίτους, αλλά και με "δεύτερους". Συνομιλία με άτομα που έχουν να προσφέρουν με βάση την προσωπικότητά τους και με απώτερο σκοπό, την παρακίνηση και την κινητοποίηση, μέσω των λεγόμενών τους. Παρακιν(ητοποι)ηση, η οποία στοχεύει στην αφύπνιση των "έρμεων", που τους έχουν φορέσει παρωπίδες, οι κοινωνικοί ιστότοποι και εν συνεχεία, η γενικότερη έλλειψη κοινωνικού ενδιαφέροντος.
   Μπορεί βέβαια όλο αυτό να γίνεται χωρίς την 100% θέλησή τους, αλλά ο τρόπος ζωής που "επιβάλει" ένας εκ των κύριων συμμάχων του πολιτικού στερεώματος, φαίνεται πως πετυχαίνει διάνα το στόχο του κι ας προσπαθεί εκείνος να (απο)δείξει τις πραγματικές του προθέσεις. Η μόδα, κατέχει επάξια το συγκεκριμένο ρόλο... Μάλιστα, κάνει και την εμφάνισή της στον χώρο του αθλητισμού και δη του ποδοσφαίρου, αλλά και στη νυχτερινή ζωή. Χώροι που "μετρούν" πολλές παρουσίες, όπως και πολλά χρήματα.
   Στην αντίπερα όχθη, βρίσκονται ορισμένοι που σκέφτονται κάπως διαφορετικά και επιθυμούν να βρουν άξιους συμπαραστάτες, ομοϊδεάτες και "συνοδοιπόρους", για την υλοποίηση ιδεών που -κατά τη γνώμη τους- (πιθανόν;) θα... ταράξουν τα νερά. Με την καλή έννοια βέβαια. Ιδέες, που απαιτούν την ενασχόληση, τη δυνατότητα, τη θέληση και το μεράκι, την πειθώ, τον χαρακτήρα και τη νοοτροπία, "προσόντα" τα οποία αποτελούν τη δύναμη (-ικανότητα) για επένδυση! Επένδυση, σε κάτι το οποίο θα χαρακτηριστεί ως αξιόλογο από το ευρύ κοινό. Επένδυση, που ξεκινώντας από τα θεμέλια, φτάνει στον τελευταίο όροφο του... ουρανοξύστη και δίνει το δικαίωμα στους "δικούς του" ανθρώπους να καυχιούνται, λέγοντας πως "άξιζε τον κόπο!".
   Ή με βάση τον αρχικό συνειρμό, οι ίδιοι θα βρίσκονται μέσα στο κόκκινο λεωφορείο και θα... καμαρώνουν, που ΜΠΟΡΕΣΑΝ και μετέτρεψαν την γκριζοπή καθημερινότητα, σε έναν άλλοτε... πολύχρωμο καμβά του Πικάσο!.

ΥΓ: Ο Ισπανός καλλιτέχνης μπορεί να μη ζωγράφισε το συγκεκριμένο κάδρο, αλλά η ποικιλία, δεν έβλαψε ποτέ κανέναν. Σε λογικά πλαίσια...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου