Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Η (τελευταία) χρονιά του Γκάρεθ Μπέιλ

Εδώ και καιρό, στα μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπ βρίσκουν... χρυσό. Στο 90% των συλλόγων που συμμετέχουν στο θεσμό του Champions League, υπάρχει τουλάχιστον ένας ποδοσφαιριστής σε νεαρή ηλικία, που τραβάει τα βλέμματα πάνω του. Στη Γιουνάιτεντ ήταν ο Ρούνεϊ και τώρα ο Χαβιέ "Τσικαρίτο" Ερνάντεζ, στη Ρεάλ ο Σέρχιο Ράμος και τώρα ο Ντι Μαρία, στη Μίλαν ο Γκατούζο και τώρα ο Πάτο. Κι ενώ σε όλα τα φυτώρια εκπαιδεύονται οι νέοι σταρ που θα πρωταγωνιστούν σε παγκόσμιο επίπεδο, στην Τότεναμ "τρίβουν τα χέρια τους" αφού ο παίκτης που... (θα) διαφημίζει το σύλλογο, είναι ήδη "ώριμος". Στα τελευταία παιχνίδια του λονδρέζικου συλλόγου και δη στις αναμετρήσεις με αντίπαλο το μεγαθήριο Ίντερ, ο πιτσιρικάς των Σπιρουνιών ήταν ο MVP και στους δύο μεταξύ τους αγώνες. Αγωνιζόμενος πλέον σε καινούργια θέση αλλά χωρίς να του είναι άγνωστη, είχε δύο εύκολες βραδιές απέναντι στον καλύτερο αμυντικό της χρονιάς 2009/10 και συνάμα μέλος της All Star Team του Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής, Μαϊκόν. Πολύ περισσότερο, στον επαναληπτικό του 4-3 (νίκη της Ίντερ στην Ιταλία) -όπου το "διαμάντι" πέτυχε χατ-τρικ- στο Λονδίνο, που αν και δεν σκόραρε, έβγαλε δύο ασίστ στα τελευταία ισάριθμα τέρματα των Πετεινών, χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα του Χάρι Ρέντναπ, με 3-1.
Ο λόγος -αν δεν έχει γίνει ήδη αντιληπτό- για τον Γκάρεθ Μπέιλ. Τον πιτσιρικά που με ένα χρόνο καθυστέρηση, αποτελεί την αποκάλυψη της βρετανικής ομάδας και κάνει τον προπονητή του, να αποκτά νέο παρατσούκλι: Με το... λαγό που βγάζει φέτος από το καπέλο του, ο Χάρι Ρέντναπ μπορεί να χαρακτηριστεί και ως Χάρι "Πότερ" Ρέντναπ! Αναμφισβήτητα, το μεγαλύτερο ποσοστό αναλογεί στον Ουαλό μέσο, λόγω των δυνατοτήτων και των ικανοτήτων του, ωστόσο για το νέο ρόλο που έχει αναλάβει και μάλιστα με επιτυχία, ο 63χρονος τεχνικός απολαμβάνει τα εύσημα... Αν και για την μετακόμιση του τότε 18χρονου, τη συγκατάθεση την έδωσε ο Μάρτιν Γιολ, που βρισκόταν στον πάγκο του συλλόγου μέχρι τον Οκτώβριο του 2007. Πέντε μήνες νωρίτερα, ο Ολλανδός τεχνικός είχε τη χαρά να καλοσωρίσει τον Μπέιλ στο "Γουάιτ Χαρτ Λέιν", με τη διοίκηση των Σπιρουνιών να πληρώνει το αντίτιμο των 5 εκατ. λιρών, το οποίο όμως θα άγγιζε τα διπλάσια χρήματα. Έτσι, οι ιθύνοντες της Σαουθάμπτον αναγκάστηκαν να παραχωρήσουν άλλο ένα από τα "αστέρια" τους -μαζί με τον Θίο Γουόλκοτ της Άρσεναλ πλέον-, μιας και ο ποδοσφαιριστής δεν φαινόταν πρόθυμος να παραμείνει στους "Αγίους", μετά την άρνηση να υπογράψει νέο συμβόλαιο με την ομάδα του λιμανιού (απ' όπου αναχώρησε μάλιστα ο "Τιτανικός").
Μέχρι στιγμής, ο εκ των παλιότερων πόθων του Σερ Άλεξ στη Γιουνάιτεντ, μετρά 57 εμφανίσεις με τη λευκή φανέλα κι έχει συμβόλαιο έως το 2014, το οποίο προσφέρθηκε από τον πρόεδρο του συλλόγου, Ντάνιελ Λέβι, ύστερα από την πρόκριση της Τότεναμ στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Όσον αφορά τη θητεία του με το εθνόσημο της Ουαλίας στο στήθος, ο "νέος Γκιγκς" -όπως τον αποκαλούν στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας- έχει αγωνιστεί ως τώρα 27 φορές, πραγματοποιώντας το εθνικό του ντεμπούτο με την πρώτη ομάδα, στις 27 Μαΐου 2006, αποτελώντας μάλιστα τον νεότερο παίκτη που φορά τα χρώματα της εθνικής Ανδρών της Ουαλίας.
Πλέον, εν έτει 2010 και οσονούπω 2011, τα μεγαθήρια του ευρωπαϊκού ποδοσφαιρικού στερεώματος (Ρεάλ, Ίντερ κ.ά), έχουν τον Μπέιλ στις πρώτες θέσεις των μεταγραφικών τους λιστών, με ορισμένους συλλόγους, να ορέγονται την απόκτησή του, κατά την περίοδο του Ιανουαρίου, αν και ο Ρέντναπ οραματίζεται την εξέλιξη της ομάδας του και την ανάδειξή της σε μία εκ των κορυφαίων του χώρου, τοποθετώντας δίπλα στον Γκάρεθ, ποδοσφαιριστές όπως ο Ράφαελ Φαν ντερ Φάαρτ, ο Λούκα Μόντριτς, ο Άαρον Λένον και πολλοί άλλοι. Και πόσο μάλλον, όταν η Τότεναμ την προηγούμενη σεζόν τερμάτισε στην τέταρτη θέση της Premier League, αποτελώντας τη νέα δύναμη των "Big Four" στην Αγγλία...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου