Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Κι όταν παρθεί η φόρα...

Μπαίνοντας κανείς στον ιστότοπο του "in.gr", διαβάζει ειδήσεις ποικίλης ύλης. Από τον χώρο των πολιτικών μέχρι αυτόν των επιστημών και από τα αθλητικά έως τα καλλιτεχνικά. Γεγονότα που αφορούν την Ελλάδα, αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο. Ρεπορτάζ από όλα τα μήκη και πλάτη της χώρας μας, όπως επίσης και της υπόλοιπης υφηλίου.
Σίγουρα υπάρχει κάποιο συμβάν εκτός των συνόρων μας, που τραβάει την προσοχή και κεντρίζει το ενδιαφέρον μας, λόγω της σημασίας του, ίσως και της περιέργειας που μπορεί να κρύβει. Αυτό όμως που δεν μπορείς να... αποφύγεις, είναι όλο και κάποια ή κάποιες δυσάρεστες ειδήσεις, που λαμβάνουν χώρα σε διάφορα σημεία του κράτους μας.
Μείζον θέμα των δύο τελευταίων εβδομάδων, αποτελούν οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. Καλώς ή κακώς, ο μισός πληθυσμός μπήκε στη διαδικασία να ψηφίσει τον "καλύτερο", τον "προτιμότερο", που θα έχει  τις ικανότητες για τη σωστή διοίκηση του δήμου ή της περιφέρειας.
Δεύτερο θέμα, το περιβόητο "μνημόνιο". Πάγωμα μισθών, περικοπές συντάξεων και το ποσοστό ανεργίας στα ύψη, δυσχεραίνουν την κατάσταση που επικρατεί σε οικονομικό και κοινωνικό τομέα, εξαγριώνοντας όμως όλο και περισσότερο τον Έλληνα πολίτη, που προσπαθεί να επιβιώσει μέρα με τη μέρα. Μία θλιβερή και ταυτόχρονα αποκαρδιωτική εικόνα της χώρας μας, η οποία πλέον έχει φτάσει σε αδιέξοδο και περιμένει τους ικανότερους, να την ξαναβάλουν στον ίσιο δρόμο. Ένας δρόμος που τελείωσε άδοξα, αφού ο βασικός χειριστής της απέτυχε να την κρατήσει εντός των ορίων, βοηθώντας ίσως τους συνεργάτες του να "φάνε" μέχρι σκασμού. Και ως γνωστόν, όταν τρως υπερβολικά, δεν είσαι σε θέση να οδηγήσεις και πάλι...
Αλλάζοντας χώρο, παρατηρούμε τα "τερτίπια" του εγχώριου ποδοσφαίρου, όπως και γενικότερα (δυστυχώς) τα του ελληνικού αθλητισμού. Με... αιώνιο φαινόμενο τα προβλήματα και τα παράπονα που δημιουργούνται γύρω από τη διαιτησία, δεν δίνεται η ευκαιρία για την εξυγίανση του συγκεκριμένου αθλήματος. Όπως άλλωστε και οι συχνές εικόνες βίας που παρατηρούνται τόσο εκτός όσο κι εντός των αγωνιστικών χώρων. Στοιχεία που αμαυρίζουν συνεχώς τις σελίδες του ποδοσφαίρου στη χώρα μας και που δεν επιτρέπουν να προωθηθεί πέρα από τα σύνορα αυτής.
Βέβαια, δεν γίνεται να ξεχαστεί κι ένα... θεματάκι που αφορούσε και αφορά την εκκλησία. Το παιδί του βάλτου με έψιλον και χωρίς λάμδα, δηλαδή το Βατοπέδι, αποτελεί ανεξίτηλο σημάδι στη θρησκευτική ιστορία, αποδεικνύοντας πως "ουδείς αναμάρτητος"!
Τα παραδείγματα πολλά ακόμα, όπως και διάφορα, τα οποία όμως δεν αποτελούν επί της παρούσης κύριο μέλημα γι αυτό το θέμα. Βασικός σκοπός αυτής της "ανάρτησης", είναι ένας: Η χώρα όντως έχει πάρει την "κάτω βόλτα" ή αλλιώς την κατηφόρα. Οι πολίτες αρχίζουν σιγά σιγά και το παίρνουν χαμπάρι. Προς το παρόν υπάρχει μια κάποια αγανάκτηση, χωρίς όμως να εκδηλωθεί με ακραίες αντιδράσεις. Καλό θα ήταν βέβαια, να μην προκληθούν υλικές ζημιές και εκτενέστερα επεισόδια στη συνέχεια, αντ' αυτού όμως, να υπάρξει εντός των λογικών ορίων μία "επανάσταση", με την οποία θα γίνει αντιληπτό πως ήρθε η στιγμή να πάρει φόρα ο λαός...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου